Prezidențiabilii dreptei. PDL şi PNL nu-l vor susține pe Cristian Diaconescu sau pe Elena Udrea

Data publicării:
predoiu cu flutur

PNL şi PDL au anunţat că nu vor susţine prezidenţiabilul PMP în cursa pentru Cotroceni, ci vor merge cu un candidat propriu care va fi stabilit la jumătatea lunii iulie.

Nu avem nimic comun cu Traian Băsescu. Candidatul lui Traian Băsescu, după cum el însuși a spus, este domnul Diaconescu”, a declarat Gheorghe Flutur. Întrebat dacă l-ar susține pe Cristian Diaconescu, Gheorghe Flutur a răspuns: „Exclus. Noi avem candidatul nostru, care va fi stabilit în urma cercetării despre care deja am vorbit și sunt convins că el va fi candidatul dreptei”.

La rândul său, Cătălin Predoiu, prezidențiabilul PDL, a spus că rămâne de văzut dacă va rămâne în cursă Cristian Diaconescu. „Din câte am văzut, nu este foarte clar acest lucru, nu este exclus ca Elena Udrea să candideze”, a spus Cătălin Predoiu.

Declaraţiile fostului coleg de partid nu au fost pe placul preşedintelui PMP, Elena Udrea.

„Domnul Cătălin Predoiu, despre care nu mai știm dacă este candidat sau nu, cred că prima preocupare trebuie să o aibă legată de statutul dânsului. PMP are un candidat care se numește Cristian Diaconescu, dacă dânsul nu mă susține pe mine la precidențiale, o să țin minte peste cinci ani”, a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a anunţat că, în ciuda celor spuse de liderii PNL şi PDL, Cristian Diaconescu rămâne un candidat puternic care va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele PMP a negat acuzaţiile aduse de liderii PNL şi PDL că Traian Băsescu ar fi în spatele candidaturii lui Cristian Diaconescu.

„Am văzut câtă supărare a născut faptul că PMP și-a desemnat candidatul, având în vedere orgoliile de pe zona de centru-dreapta. Până când stabilesc celelalte partide stabilesc ce fac, fuzionează, se aliază sau ce fac, lansăm candidat propriu la președinția României și dacă acest candidat este cel mai bun, atunci desigur că așteptăm și celelalte partide de centru-dreapta să vină să-l susțină”, a spus șefa PMP.

Elena Udrea a mai spus că PMP nu va fuziona cu partidele de dreapta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri