Profesorul american Walter Russell Mead spune că România e încă percepută ca o ţară coruptă

Data publicării:
walter russell mead

Există percepţia că este foarte multă corupţie. Şi eu cred că aceasta este cauza principală a diferenţelor care există între ţări ca România şi ţări precum Germania sau Finlanda”, a declarat Walter Russell Mead, profesor de Relaţii Internaţionale la Bard College din statul New York, în cadrul unei mese rotunde la Ambasada SUA.

Expert în geopolitică, Mead spune că ţara noastră are nevoie de mai multă transparenţă pentru a-i încuraja pe investitori şi pentru a recupera diferenţele de ordin economic.

Teama de corupţie, de nevoia de a da mită, de lipsa de transparenţă din România - asta încetineşte dezvoltarea economică şi socială a României şi face din România un loc dificil pentru investiţii străine”, a susţinut profesorul de peste Ocean.

Aceasta este a doua vizită a lui Walter Russell Mead în România. Prima dată a ajuns aici în 1990, la scurt timp după căderea regimului comunist. Atunci, spunea el, România era cu 60 de ani în urmă faţă de restul Europei, chiar şi faţă de unele state foste sovietice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri