PSD îi cere lui Klaus Iohannis să dea cetățenilor „o explicație rezonabilă”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis presidency

Social-democrații susțin că președintele Klaus Iohannis ar fi „dator” românilor cu „o explicație rezonabilă” pentru „blocajele sistematice din ultima perioadă”. PSD ar urma marți, potrivit Liei Olguța Vasilescu, să reclame la Curtea Constituțională un nou conflict juridic de natură constituțională cauzat de refuzul președintelui de a-i numi ca miniștri pe cei doi social-democrați propuși de premierul Dăncilă.

intalnire iohannis dancila olguta vasilescu presidency ro3
Sursă foto: presidency.ro

„Iohannis este dator să dea o explicaţie rezonabilă cetăţenilor privind blocajele sistematice din ultima perioadă! Activitatea guvernamentală și interesele țării nu pot sta la cheremul Președintelui. Îi reamintim domnului Iohannis că ar trebui să reprezinte și să respecte toțiromânii, nu doar pe cei care susțin PNL”, se arată într-o postare a PSD pe Facebook.

Anterior, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare, partidul condus de Liviu Dragnea a afirmat, referindu-se la nesemnarea decretelor de numire în funcțiile de miniștri, că „Iohannis refuză să mai fie președintele tuturor românilor!”.

„Preşedintele este incapabil să dea un motiv serios și de înțeles pentru care continuă să respingă miniștrii propuși și să țină blocate două domenii importante. Iohannis pare că a început deja campania electorală și refuză de astăzi să mai fie reprezentantul tuturor românilor care, indiferent de opțiunile politice, vor să se termine aceste conflicte. Prin toate aceste atacuri politice Președintele face rău României!”, afirmă social-democrații.

Lia Olguța Vasilescu, propusă de premierul Dăncilă pentru Ministerul Dezvoltării, a afirmat, luni seara, că președintele încalcă legislația și deciziile Curții Constituționale, motiv pentru care Executivul va depune o nouă sesizare la CCR în care va reclama crearea unui blocaj juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, că în cursul acestei săptămâni va respinge din nou propunerile de miniştri transmise a treia oară de Guvern pentru Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Olguţa Vasilescu).

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi-două vor fi reexaminte documentele şi expediate la guvern. Motivele o să le citiţi când o să vedeţi scrisorile”, a declarat preşedintele Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri