PSD, după Iohannis i-a acuzat că se eschivează de la semnarea pactului național: Partidul „nu cade în capcana lui Klaus Iohannis”

Data actualizării: Data publicării:
170912_mihai fifor_MINISTRII_PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD pune din nou condiții pentru a susține Acordul politic național propus de șeful statului. „PSD nu cade în capcana lui Klaus Iohannis”, se arată într-o reacție a partidului după ce președintele a spus că PSD se eschivează de la semnarea pactului propus partidelor, acuzându-i pe social democrați să încearcă acum boicotarea implementării referendumului pe justiție.

„Referendumul votat în 26 mai de populație nu poate și nu trebuie sa fie negociat între politicieni. De ce pune președintele Iohannis rezultatele referendumului într-un document care să fie negociat de partide? Voința românilor nu este negociabilă. PSD va transpune rezultatul referendumului în legislație și nu va tergiversa rezultatul din 26 mai, așa cum face președintele”, se arată în reacția partidului, publicată pe pagina de Facebook a purtătorului de cuvânt al partidului, Mihai Fifor..

În opinia PSD, „un acord politic pentru consolidarea parcursului european al României nu are cum sa nu includă elemente esențiale, precum necesitatea unei Europe cu o singură viteză, ori eliminarea dublului standard, așa cum PSD a propus deja.

Aceste condiții au fost deja anunțate, în prima reacție a PSD după ce Klaus Iohannis a propus acest pact. Este vorba despre 7 puncte cerute de social-democrați, cele mai multe fiind de fapt temele din campania pentru alegerile europarlamentare ale fostului președinte al PSD Liviu Dragnea.

PSD spune că șeful statului ar fi, de fapt, cel care deține „cheia” pentru votul din Diaspora, motivând că acesta poate „solicita ambasadorilor, numiți chiar de dânsul, să identifice de urgență locații noi pentru organizarea de secții de votare pentru viitoarele alegeri”.

Reacția vine după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că nu vrea implementarea referendumului din 26 mai. Într-o declaraţia la Alba Iulia, preşedintele spune că PSD, după ce a boicotat referendumul, boicotează şi implementarea acestuia.

„Am văzut că imediat PNL a acceptat acest pact după care și USR a acceptat. Doar PSD a făcut tot felul de figuri să caute explicații. În realitate, PSD se eschivează după ce a încercat să boicoteze referendumul, încearcă sa boicoteze implementarea referendumului. PSD nu a înțeles lecția primita la alegeri că poporul e suveran și că ce a votat trebuie pus în practică”, a spus Klaus Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri