PSD respectă decizia lui Ciucă de compensare a prețului la carburanți, dar susține că plafonarea ar fi mai bună

Data publicării:
alimentare la pompa
Foto: Profimedia Images

PSD a reacționat imediat după anunțul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea prețurilor la combustibili. Social-democrații susțin că soluția lor - plafonarea, nu compensarea prețului - ar fi fost mai bună și anunță că, dacă măsura guvernului nu va da rezultate, vor reveni cu ideea plafonării.

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, a anunțat PSD într-un comunicat transmis la scurt timp după anunțul lui Nicolae Ciucă privind compensarea prețurilor la pompă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

Ciuică a mai precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri