Rareş Bogdan: România are o fereastră de oportunitate privind Schengen. Cei din Austria vor vizita România şi vor da un mesaj clar

Data actualizării: Data publicării:
Rareș Bogdan gesticulează în timpul unui discurs
Europarlamentarul Rareș Bogdan pune din nou la zid oficialii UE pe care îi acuză că îi tratează pe români ca pe "cetățeni de mâna a doua" și le cere "să termine aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor". Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan consideră că România are "o fereastră de oportunitate" pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar consideră că cuplarea de Bulgaria îngreunează situaţia ţării noastre. El a precizat că urmează o vizită din partea Austriei, în România, iar în urma acestei vizite va fi transmis un mesaj clar privind aderarea la Schengen.

"România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi România în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea (...) Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au  atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria.

Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplaţi de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut. Votul pentru România îl obţinem în orice moment", a declarat Bogdan.

Europarlamentarul a adăugat că urmează o vizită din partea Austriei, în România.

"Cei din Austria în următoarea perioadă vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar, un mesaj pe care îl aşteaptă Spania pentru că sunt sigur că Spania va pune pe ordinea de zi a JAI din toamnă, problema extinderii spaţiului Schengen pentru România. Am rezerve cu privire la accesul Bulgariei", a afirmat Rareş Bogdan la Prima News.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri