Sari la conținut

Reacția lui George Maior, acuzat de PSD că plănuiește eliminarea lui Dragnea

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, vineri, că își rezervă dreptul de a-și apăra reputația față de folosirea „abuzivă” a numelui său „în cadrul acestei avalanșe de minciuni, știri false și intoxicări iresponsabile și ilegale”, transmite Agerpres.

george maior agerpres

Foto: Agerpres

Reacția lui Maior vine după ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat că ambasadorul român la Washington coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea, în contextul punerii sub acuzare de către DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh.

„Referitor la campania absolut irațională prin care numele meu este implicat în dispute politice interne, doresc să precizez că întreaga mea activitate este concentrată pe promovarea intereselor naționale ale României în relația cu Statele Unite ale Americii, principalul nostru partener strategic. Nu mă interesează nicio funcție publică sau politică și am un singur scop — acela de a-mi reprezenta țara cu demnitate și eficiență din poziția de ambasador al României la Washington DC. Îmi rezerv dreptul de a-mi apăra reputația față de folosirea abuzivă a numelui meu în cadrul acestei avalanșe de minciuni, știri false și intoxicări iresponsabile și ilegale”, susține George Maior, într-un comunicat transmis Agerpres.

„Ne aflăm în poate cel mai bun an din istoria relațiilor diplomatice româno-americane și desigur mai avem obiective importante de atins în continuare. În calitate de ambasador al României, de diplomat, reprezint exclusiv interesele țării, deasupra oricăror dispute politice. Aceasta este meseria mea”, precizează George Maior.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În același dosar, procurorii DNA cer și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, în prezent ministru delegat pentru Fonduri Europene și fost ministru al Mediului.