S-a încheiat o nouă rundă de negocieri privind pactul de coabitare dintre președinte și premier

Data publicării:
ponta basescu cotroceni -Mediafax Foto-Octav Ganea

Reprezentanții Palatelor Victoria și Cotroceni nu au oferit nici de această dată o declarație publică. Nici după prima ședință nu s-a întâmplat acest lucru.

Declarații au fost în schimb din partea premierului Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea, care spuneau că acest pact de coabitare trebuie să continue, însă nu a fost precizat un lucru în mod public și dacă s-a ajuns la un consens.

Coincidență sau nu, se pare că un efect s-a produs, pentru că la două zile de la prima întâlnire a acestei „comisii”, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a schimbat propunerile în privința conducerii secției I din DNA. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în data de 3 octombrie că „sistemul justiţiei s-a prăbuşit sub Ponta”, ceea ce îl face să denunţe Pactul de coabitare. Declarația președintelui a venit după ce șeful secției I din DNA, Lucian Papici, a fost revocat din funcție.

La începutul acestui an, președintele și premierul au semnat un pact de coabitare, dezagreat însă de copreședintele USL, Crin Antonescu. Pactul de coabitare, care prevedea ca protagoniștii să nu se denigreze și jignească reciproc, a funcționat pentru o bucată de vreme, dar apoi au reapărut săgețile și atacurile între președinte și premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri