Ședința de la Cotroceni s-a încheiat. Victor Ponta: președintele ne va informa când vom avea ședința CSAT

Data publicării:
basescu cotroceni sala consultari cotroceni presidency.ro

Actualizare 19.08. Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Premierul a plecat de la Cotroceni și a mers la Cercul Militar Național, unde avea programată o întâlnire.

„Am participat, alături de Gabriel Oprea şi Mircea Duşa, la o şedinţă legată de mesajele pe care toţi reprezentanţii statului român le vom avea cu oficialii NATO, cu vicepreşedintele Joe Biden, cu şeful Pentagonului - Chuck Hage, cu Anders Fogh Rasmussen. Poziţiile noastre trebuie să fie coordonate, iar poziţia României trebuie să fie foarte clară. Am mai discutat despre modul în care vom aplica sancţiunile impuse de UE Rusiei, pentru că există şi o problemă practică şi, într-o şedinţă CSAT, vom analiza aplicarea lor. Preşedintele ne va informa când vom avea această şedinţă", a spus premierul Victor Ponta la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

_____________________

Anunțul intervine după ce premierul a anunțat că va trimite președintelui o solicitare de convocare a unei ședințe extraordinare a CSAT, din cauza situației din Ucraina.

Președintele i-a răspuns premierului printr-o scrisoare:

Stimate Domnule Prim-Ministru,
Având în vedere declaraţiile dumneavoastră publice recente prin care vă manifestați nelămurirea în legătură cu poziția României privind situația din Ucraina și din regiune, în conformitate cu Art. 86 din Constituţia României, vă invit pentru consultări astăzi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României - problemă urgentă şi de importanţă deosebită.

La această întâlnire vă recomand să participe toţi membrii Guvernului sau, cel puţin, miniştrii care fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Cu stimă,

Traian Băsescu

Președintele României”

Premierul Victor Pontaa anunțat că va merge la Palatul Cotroceni împreună cu acei miniștri care sunt și membri ai CSAT. Ulterior, a precizat că va merge fără miniștrii economici - doar cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, și cu ministrul de Interne, vicepremierul pe probleme de siguranţă naţională, Gabriel Oprea.

Componența CSAT

Miniștri

- Victor Ponta, prim-ministru

- Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale

- Gabriel Oprea, ministrul de Interne

- Titus Corlăţean, ministrul de Externe

- Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei

- Constantin Niţă, ministrul Economiei

- Ioana Petrescu, ministrul de Finanţe

Alţi membri ai CSAT:

- Traian Băsescu, preşedintele României

- George Maior, directorul SRI

- Teodor Meleşcanu, directorul SIE

- Şetefan Dăncilă, şeful Statului Major General

- Iulian Fota, consilier prezidenţial pentru securitate

- Ion Oprişor - Secretarul CSAT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri