T. Băsescu către câștigătorii alegerilor: Renunțați la presiunile pentru desemnarea premierului!

Data publicării:
basescu 20bronzat 2012 20sept-38107

Traian Băsescu le cere politicienilor să nu mai facă presiuni cu privire la procedura de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României.

„Domnul președinte Traian Băsescu invită politicienii care au câștigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunțe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României. Domnul președinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, așa cum este prevăzută în Constituția României”, a transmis purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Rugat să comenteze mesajul președintelui, premierul Victor Ponta a refuzat să răspundă, în timpul unei conferințe de presă la sediul BNR, spunând că va discuta acest aspect în alt context.

Conform unuicomunicat al Administrației Prezidențialeprivind desemnarea viitorului prim-ministru al Guvernului României, „preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor”.

Consultările pentru desemnarea noului premier ar putea avea loc însă spre sfârșitul săptămânii sau începutul celei viitoare, din moment ce președintele Traian Băsescu va fi plecat joi și până vineri seară din țară. Șeful statului va fi prezent în aceste zile la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri