T. Băsescu: „E greu să numesc iar premierul care a participat la suspendarea mea”

Data publicării:
traian 20basescu1 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea 2016277-35624

„Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie”, a spus Băsescu, la B1 TV, menţionând că simte „dispreţ”.

„Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată...e greu”, a mai explicat Băsescu.

În momentul în care i s-a spus că în politică trebuie să mai înghiţi şi câte o broască râioasă, el a replicat: „Da, dar nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit”.

Președintele a fost întrebat în funcţie de ce criterii va face desemnarea premierului după alegerile parlamentare. „Oi reuşi să găsesc o soluţie care, în primul rând, prevalent pleacă de la menţinerea direcţiei ţării. Orientarea Vest, consolidarea parteneriatului cu Statele Unite, sunt soluţii la care am muncit mult, le-am realizat şi nu aş vrea să vină nişte politicieni lipsiţi de maturitate care să distrugă construcţia asta. Aş considera irosit tot mandatul sau cele două mandate, opt ani de muncă”, a susţinut preşedintele.

El a afirmat că Guvernul Boc a fost cel care a luat deciziile necesare pentru stabilitatea macroeconomică: „Ştiam ce pierdem, pierdeam voturi, dar salvam ţara de la umilinţe, de la a sta din trei în trei luni să ne mai dea cineva un împrumut să ne plătim salariile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri