Sari la conținut
News Alert

Teodor Meleşcanu: Voi examina atent o eventuală propunere serioasă de a candida la prezidenţiale

 

Spre deosebire de alţi politicieni, eu nu am declaraţii pe care le schimb de la o zi la alta. Declaraţia este valabilă. Aşa cum am spus atunci, aşa este valabilă şi astăzi”, a declarat Teodor Meleșcanu, întrebat la Adevărul Live cât de valabile rămân afirmaţiile sale.

El afirmase în trecut că va examina o asemenea propunere.

„Vreau să precizez un lucru foarte important: nu sunt un om care stau pe stradă, am o poziţie, la ora actuală, în SIE, care, din câte aud cel puţin, este o poziţie dorită şi de alţi politicieni, deci nu am niciun fel de problemă. Singurul lucru pe care l-am spus şi pe care îl repet este că am o disponibilitate şi doresc, dacă se poate, să fac mai mult şi să îmi pun în valoare experienţa şi cunoştinţele pe care le-am dobândit de-a lungul unei cariere”, a mai spus Teodor Meleşcanu.

Șeful SIE a adăugat că fi fost o preferinţă dacă i se făcea o propunere în acest sens din partea „colegilor liberali”, dar „nu a fost cazul până acum”.

„Declaraţia este valabilă. În cazul în care mi se face o asemenea propunere, care poate fi o propunere serioasă, evident că o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui, poate, cu ceva mai mult decât am făcut până acum la evoluţia României, voi lua şi decizia respectivă”, a conchis directorul SIE.