Victor Ponta vrea sesiune extraordinară a Camerei Deputaților pentru reducerea CAS

Data publicării:
ponta microfoane parlament captura

Victor Ponta speră ca proiectul de modificare a Codului Fiscal să fie promulgat de şeful statului în timp util, ca reducerea CAS să intre în vigoare la 1 octombrie. Portivit Guvernului, impactul bugetar, după reducerea CAS, va fi de 850 de milioane de lei.

Măsura a fost iniţiată de Guvern fără acordul FMI. În luna martie, PNL, cu sprijinul partidelor din opoziţie, a iniţiat o moţiune de cenzură pe acest subiect.  

„Miercuri, Guvernul va trimite către Parlament proiectul de modificare a Codului Fiscal cu reducerea CAS cu 5%. Eu vreau să îi rugați pe toți parlamentarii să fie prezenți. Întâi va fi Senatul, nu? Senatul, să și votăm, că avem timp dacă vă mișcați repede în comisie. Să votăm proiectul de lege și, după aceea la Cameră, probabil la început de septembrie. Noi votăm reducerea CAS-ului, dacă PDL și PNL votează împotrivă, cu atât mai bine. Dar eu cred că n-o să-i bage în seamă pe domnul Predoiu și domnul Iohannis care, sincer, chiar nu au habar despre ce înseamnă CAS și ce se întâmplă în Parlament. Cred că va fi un vot cvasi-unanim”, a spus premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri