Primăria Capitalei începe azi un nou tratament împotriva țânțarilor. Orele la care nu trebuie să mergeți în zonele vizate

Data publicării:
roi de tantari
Roi de țânțari. Foto: Guliver/ Getty Images

Primăria Capitalei începe, duminică, al șaselea tratament de combatere a țănțarilor, pe mii de străzi din București.

Tratamentul de combatere a țânțarilor se face de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare. Acesta este al șaselea tratament de combatere a țânțarilor și este planificat în cadrul Planului Unitar de Acțiune aferent anului 2021, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Tratamentul precedent, al 5-lea, s-a desfășurat pe durata a 9 zile în perioada 21-30 iulie.

Potrivit Primăriei, dezinsecția se va face zilnic, în intervalul orar 21.30 - 05.30 și va acoperi mai multe zone.

Astfel, în Sectorul 1 vor fi acoperite 1.264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, două locații ale TVR, Grădina Zoologică; în Sectorul 2 vor fi acoperite 1.026 de străzi, 38 de parcuri, două baze sportive, trei unități militare, șapte cimitire, 13 spitale. În Sectorul 3 se vor acoperi 768 de străzi, opt parcuri, șase baze sportive, trei cimitire, trei spitale, un complec studențesc, o unitate militară. În Sectorul 4 vor fi acoperite 643 de străzi, șase parcuri, p bază sportivă, opt unități militare, șapte cimitire, nouă spitale. În Sectorul 5 vor fi acoperite 1.002 străzi, 11 parcuri, cinci baze sportive, 20 de unități militare, nouă cimitire, trei spitale, iar în Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, un spital.

Acțiunea se face de către operatorii CMEIB SA, cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu șase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Primăria Capitalei infomează că tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se vor aplica pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (Spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.)

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul Microsin, care este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri