Video Problema cu apa caldă în Capitală rămâne fără rezolvare. Țevi vechi, ruginite și sparte în subteran

Data actualizării: Data publicării:
protest apa calda
Problema cu apa caldă în Capitală Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Apa caldă rămâne un lux pentru mulți bucureșteni. Cei mai ghinioniști se chinuie de mai bine de două săptămâni să se spele cu apă încălzită la aragaz. Problema pare că nu va avea o rezolvare prea curând.

Dar subiectul este motiv de scandal între primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și edilul în funcție, Gabriela Firea. 

Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea, în direct la Digi24, că „insultă din nou inteligența bucureștenilor”. Asta, după ce primarul încă în funcție a postat o imagine din biroul său din Primărie cu mesajul, scris în limba engleză, „Sunt tot aici. Încă muncesc. Tot ca oțelul. Și îmi place”. Nicușor Dan acuzase anterior că, „în mod deliberat”, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni, prin întârzierea preluării mandatului său, din cauza a zeci de contestații depuse de PSD.

Care este situația în acest moment în București și ce zone sunt afectate 

În prezent sunt aproximativ 500 blocuri care nu au apă caldă, cele mai afectate sunt zone din sectoarele 1 și 6. Peste 220 de imobile sunt afectate din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare, iar celelalte au lucrări programate pentru reparații ale conductelor.

În sectorul 6 al Capitalei, pe strada Apusului, se înlocuiesc în acest moment conducte pe o distanță de 500 de metri. Constructorul care se ocupă de lucrarea respectivă i-a povestit reporterului Digi 24 că a găsit în subteran țevi ruginite, vechi și sparte, motiv pentru care apăreau mereu avarii. Lucrările vor fi gata în jurul datei de 15 noiembrie.

Sunt și alte zone în care există lucrări în curs de execuție, iar pană la finalizarea lor bucurestenii se văd nevoiți să încălzească apa la aragaz. 
Situația se datorează sistemului foarte vechi care necesita reparații, mai spun constructorii care efectuează lucrări de reparații și întreținere în această perioadă în București.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri