Proiect PMB: Bucureștenii care se oferă să fie testați pentru coronavirus vor fi plătiți

Data actualizării: Data publicării:
firea-sedinta-pmb
Foto: arhivă PMB

Consiliul General al Municipiului București dezbate pe 11 mai un proiect care prevede testarea a 11.000 de bucureșteni pentru coronavirus, iar aceștia vor primi și bani. Fiecare voluntar va fi plătit cu 200 de lei, cu condiția să fie asimptomatici. Bugetul total al proiectului este de peste 2,2 milioane de lei.

Proiectul „Testăm pentru București” prevede un „sprijin financiar” în valoare de 200 de lei pentru fiecare persoană care va fi testată la coronavirus, cu teste de tip Real Time PCR.

Însă, cei care doresc să se înscrie trebuie să fie asimptomatici. În total, este prevăzută testarea a 11.000 de oameni.

„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mond voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, semai prevede în proiect, care se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației.

Nu este prima idee de testare din capitală, în contextul epidemiei de coronavirus din țara noastră. Gabriela Firea și Adrian Streinu-Cercel anunțau, la sfârșitul lunii martie, un plan de testare a bucureștenilor. Acordul semnat cu Institutul „Matei Balș” prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

După ce a anunțat proiecul de testare în masă a bucureștenilor, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Planul a fost criticat de premierul Ludovic Orban și nu are avizul Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri