Raed Arafat: În lipsa stării de alertă, purtarea măștii în spațiile închise poate deveni obligatorie doar dacă se emite o lege specială

Data actualizării: Data publicării:
Masca de protectie in transportul public
Foto: Getty Images

"Renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos", a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o intervenție la Digi24.

Masca (în spațiile închise), igiena și distanțarea, rămân principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, a subliniat Raed Arafat.

„Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar”, a mai adăugat şeful DSU.

Citește și: A treia zi consecutivă cu peste 200 de cazuri de COVID-19. Raed Arafat: Situația s-a deteriorat

În lipsa acestui act administrativ, starea de alertă, nu am mai avea cum să obligăm pe nimeni să poarte mască în spațiile închise „decât dacă se emite o lege specială de port al măștii”, a explicat secretarul de stat în MAI. "Renunțarea la mască, acum, în contextul în care în spațiile închise încă există un risc major de transmitere, ar fi prea devreme și prea periculos".

Citește și: Arafat: Interesul pentru măsurile de protecție a scăzut din cauza datelor false care se răspândesc pe rețelele de socializare

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri