Rafila trimite Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după ce UPU a fost inundată: „Și angajații pot curăța scurgerile”

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Foto: Profimedia Images

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, după inundaţia de la Spitalul Bagdasar-Arseni, că a luat decizia să trimită rapid Corpul de Control, pentru a vedea de ce nu au fost încheiate contracte de mentenanță, dar a precizat că, în opinia sa, nu trebuie neapărat să vină o echipă specializată pentru a curăța şi menține în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri, adăugând că și personalul angajat al spitalului poate să o facă, transmite News.ro.

„Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă, de toate tipurile, pentru că există mentenanţă pentru multe lucruri, pentru clădire, pentru echipamente. E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte, astfel încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi să se evite astfel de incidente, revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de Control la acest spital, Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu au fost încheiate aceste contracte”, a spus ministrul, întrebat despre situaţia de la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

Rafila a precizat: „Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital”.

„Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă. Sigur, trebuie să existe mentenanţa clădirii, mai ales a unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat, dar să menţii în stare de funcţionare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă şi care necesită, totuşi, o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Ploaia torențială de miercuri noapte, din Capitală, a inundat noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Apa a început să curgă din tavan, în clădirea inaugurată recent și care a costat 3,5 milioane de euro. Pacienții aflați în acel moment în unitate au fost transferați la alt spital.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri