Reacția Jandarmeriei Române în cazul bărbatului surdo-mut amendat la proteste, pentru că a „scandat lozinci”

Data actualizării: Data publicării:
ioan duia 1

Jandarmaria Română a reacționat, marți, la acuzațiile că a amendat un bărbat din Capitală pentru că „a participat și a scandat” lozinci anti-PSD la Congresul Extraordinar al partidului, din data de 10 martie 2018, și a transmis că Ioan Duia a fost amendat pentru participare la o contramanifestație. Jandarmeria nu a explicat însă de ce în procesul verbal întocmit pe numele bărbatului sunt menționate și scandările, având în vedere că acesta este surdo-mut. 

Jandarmeria Română scrie că "persoana la care se face referire a participat, alături de mai multe persoane, în data de 10 martie a.c. la o contramanifestație și a fost sancționată pentru acest fapt, lucru precizat în procesul-verbal la rubrica 'încadrarea faptei' (art. 26 lit. g. din Lg. 60/1991), faptă prevazută de legea adunarilor publice cu sancțiune între 500 si 5.000 de lei".

„Asupra temeiniciei și legalității aspectelor menționate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunța doar o instanță de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană”, se mai menționează în mesajul postat pe Facebook de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri