A murit un al doilea pacient internat la Institutul „Marius Nasta”

Data publicării:
mana pacient spital perfuzie - GettyImages - 7 oct 15-2

Încă un pacient a decedat la Institutul de Pneumologie Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu o bacterie periculoasă. Este vorba despre un pacient internat la reanimare și este a doua persoană care a murit în acest spital.

Beatrice Mahler, manager Institutul „Marius Nasta”: „Conform legislației în vigoare am cerut suport și asistență din partea Direcției de Sănătate Publică ai cărei reprezentanți se află în spital. Ne ajută la luarea măsurilor corecte pentru astfel de situații, la monitorizarea cazurilor din ultima lună și la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte.

Pacientul care a decedat ieri este un pacient care a venit la Institutul „Marius Nasta” prin transfer de la altă unitate. Avea multe afecțiuni extrem de severe și a necesitat asistență în secția de terapie intensivă. Pacientul avea confirmarea prezenței acestei bacterii.

În acest moment mai sunt două persoane infectate. Menționez cu se află sub tratament. Pentru aceste două paciente știm doar tipul de bacterie și nu subtipurile. Am recoltat probe de la toți pacienții și le-am trimis la Institutul Cantacuzino. E foarte important să aflăm dacă există legătură între cazuri. Pentru a proteja pacienții, s-a limitat internarea în secția de terapie intensivă a pacienților din alte unități sanitare. Mai sunt spitale care pot asigura urgențe.”

Pacienții care au decedat au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri