Nu avem coronavirus în România. Suspiciunea în cazul asistentul medical întors din Germania a fost infirmată

Data actualizării: Data publicării:
Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars
Foto: GettyImages

Suspiciunea de coronavirus în cazul asistentului medical din Reșița, care a avut grijă de câteva persoane infectate cu acest virus în Munchen, a fost infirmată.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a anunțat, miercuri seara, că bărbatul nu are infecție cu coronavirus, ci o rinită de sezon, potrivit rezultatelor analizelor la care a fost supus.

„Pacientul nu este infectat cu coronavirus. (...) Pacientul a avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contactat-o undeva”, a spus managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit Mediafax.

Românul a lucrat ca asistent medical în Germania și a îngrijit patru persoane care aveau virusul, însă el a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii.

Bărbatul s-a întors în țară pe 7 februarie, la părinți lui din Reșița, a vizitat-o și pe sora lui, la Gărâna, și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin.

Asistentul medical a început să se simtă rău, marți, prezentând febră, tuse ușoară, simptome specifice infecției cu coronavirus, astfel că a mers la spital. Medicul care îl îngrijește a spus că i-a făcut mai multe analize. Testul de gripă a ieșit negativ, iată că miercuri seară a ieșit negativ și testul la coronavirus.

El se află acum în carantină în spitalul din Timișoara.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical au fost plasate în carantină, ca măsură de precauție, iar familia tânărului este și ea monitorizată.

Peste 1.100 de persoane au murit după infectarea cu coronavirus

Numărul total de cazuri din China continentală a ajuns, până în prezent, la 1.113 de morţi şi a infectat 44.653 de persoane, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

În afara Chinei continentale, virusul a dus până acum la moartea a doar două persoane, una din Filipine şi una din Hong Kong, în ambele cazuri fiind vorba de cetăţeni chinezi.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut a anunțat marți că denumirea oficială a coronavirusului din China este Covid-19. Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”), potrivit explicațiilor oferite de reprezentanții OMS.

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori. Experţii spun că noul virusul este mai puţin fatal decât SARS, dar are un potenţial mai mare de răspândire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri