Imagini revoltătoare. Un nou-născut este bruscat de o asistentă la un spital din Târgoviște

Data actualizării: Data publicării:
asistenta violenta

O asistentă de la Spitalul Judeţean Târgovişte a fost filmată în timp ce agresa un nou-născut. Imaginile au fost postate pe o reţea de socializare şi au ajuns la poliţie.

Actualizare 20:00 - Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, într-o emisiune TV, că s-a luat decizia de a i se desface contractul de muncă asistentei din Dâmboviţa filmată că a bruscat un copil.

„E un copil abandonat, un copil cu grave probleme de sănătate, asistenta - însărcinată. Am luat legătura cu cei de acolo, cu managerul spitalului şi mi-a spus că comisia de disciplină a luat decizia de a desface disciplinar contractul de muncă al acestei asistente şi că vor anunţa şi Ordinul Asistenţilor. Eu cred că cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar. Trebuie să iubeşti oamenii, să ai simpatie. Această persoană nu are empatie, nu iubeşte oamenii. Îmi este greu să mă exprim. E un comportament pe care categoric îl dezaprob şi nu aş mai vrea să îl văd în spitalele din România", a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.


O asistentă a fost filmată în timp ce a bruscat un nou-născut, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa s-a autosesizat, marţi, după ce în spaţiul public se vehiculează că imaginile sunt de la Spitalul Judeţean Târgovişte.

Filmul a fost postat pe o reţea de socializare.

„În urma vizionării imaginilor apărute în spaţiul public ne-am autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Alexandra Ciurea.

Şi conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte face verificări în acest caz.

Până la acest moment autorităţile nu au confirmat dacă filmarea a fost făcută la unitatea medicală din Târgovişte şi nici dacă a fost identificată asistenta din imaginile făcute publice pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri