Ministerul Sănătății dă dreptate Digi24. Pacienta de la "Sfânta Maria" a fost arsă în timpul operației

Data actualizării: Data publicării:
pacienta sf maria

Ministerul Sănătății a finalizat ancheta în cazul pacientei arse în timpul unei operații la Spitalul "Sfânta Maria" din București. Concluziile ministerului confirmă informațiile Digi24, chiar dacă reporterii noștri au fost amenințați tocmai pentru că au făcut aceste dezvăluiri, iar conducerea spitalului a negat cu vehemență datele noastre.

Ministerul Sănătății a lămurit tot ce s-a întâmplat la Spitalul "Sfânta Maria" în legătură cu incidentul pe care Digi24 l-a relatat: o pacientă care a suferit arsuri la nivelul feței în timpul unei operații.

În urma controlului, s-a ajuns la concluzia că acel aparat nu a fost folosit corespunzător de către medic, pentru că altfel acel incident nu ar fi avut loc.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a sancționat spitalul și a dat un plan de conformare, care, dacă nu va fi realizat, poate atrage chiar și o plângere penală.

Reacția conducerii spitalului a fost că, inițial, acea flacără s-a autoaprins șică nu ar fi nimeni de vină, iar ulterior Narcis Copcă, managerul spitalului, declara că pacienta este de vină pentru că și-a scos singură din nas oxigenul și atunci s-a produs acea flamă.

Acest aparat folosit în sala de operație ar trebui să aibă o avizare periodică de la ANMDM, lucru care nu s-a întâmplat.

Iată reacția lui Narcis Copcă în legătură cu amenințările la adresa Digi24:

Dumneavoastră ca post ați dat o știre neverificată privind o explozie, un incendiu, într-o sală de operație. Lucru pentru care acest spital, care n-a fost consultat, vă acționeză în judecată. Tot dumneavoastră ca post încercați să ventilați o agravare a situației pacientei, când, de fapt, pacienta este pe punctul de a fi externată peste cinci-șase zile. În continuare sunteți lăsați să vărsați aceste dejecții la adresa și a noastră, și a medicilor, și a pacienților și a țării în care existați dumneavoastră ca post. Lucru pentru care noi vă acționăm în judecată. Inventați nepoți când vi s-a explicat că aparținătorii legali, cei care au reprezentanță în cazul doamnei, și inclusiv doamna, sunt foarte mulțumiți de acest tratament și au și înțeles situația perfect, mult mai bine decât dumneavoastră vă faceți că înțelegeți. Ați încerat să transmiteți o emoție falsă. De fapt, reporterul dumneavoastră Carla Tănase sau cum se cheamă nu și-a făcut datoria corect, nu a întrebat, nu a verificat, nu a făcut un lucru minimal, să vină să stea de vorbă cu pacienta și continuă să intoxice prin intermediul unui post, fără a avea un șef care să o admonesteze și nu de azi, chestia asta o face de mult”.

Conducerea Spitalului a acuzat, prin urmare, Digi24 şi de faptul că a inventat nepoţi ai pacientei, ceea ce este fals. Iată ce ne-a declarat Cătălin Șoimu, nepotul pacientei (vezi și video mai jos):

- Sunteti nepotul doamnei internate la Sf. Maria?

- Sunt nepotul doamnei internate la spitalul Sf. Maria, mama mea este cadrul medical care a stat lângă ea și a îngrijit-o pe bunica câteva zile la rând. Eu am stat personal în fața biroului domnului Copcă dorind o întrevedere cu dânsul şi mi s-a spus că săptămâna viitoare. Chiar m-am anunțat ca fiind nepotul care a ieşit în față și a spus situaţia. În funcție de documentația pe care o vom primi de la spital, după externare, și în funcție de evoluția pacientei, ne rezervăm dreptul de a acționa așa cum prevede legea, a declarat pentru Digi24 Cătălin Șoimu.

Pacienta este continuare în spital, unde medicii îi tratează arsurile de gradul 2.

Citește și Poliția face anchetă în cazul femeii arse la față la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Manager: Pacienta e bine, ne-a mulțumit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri