Spitalul Sf. Maria, reacție în cazul pacientei care a suferit arsuri în sala de operație: Nu cere scuze, dar amenință jurnaliștii

Data publicării:
pacienta sf maria

Caz extrem de grav la spitalul Sfanta Maria din Capitală. O femeie care venise pentru cauterizarea unei răni a suferit arsuri, după ce un dispozitiv medical a luat foc in sala de operatie. Reprezentanții spitalului au reacționat printr-un comunicat și spun că arsura nu a fost gravă, iar pacienta este în afara oricărui pericol.

Administrația Spitalelor din București confirmă incidentul de la spitalul Sfânta Maria, relatat de Digi24 și a trimis un comunicat în care arată că pacienta a ajuns la spital pentru extracția unei tumori din nas și că s-a autodeclanșat o flamă în timpul intervenției.

Ce nu specifică Administrația spitalelor e dacă spitalul face o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat și dacă cineva e vinovat pentru acastă situație.

Pe de altă parte, spitalul amenință că va acționa în judecată presa care a prezentat public acest caz și care a spus că arsurile femeii sunt grave, chiar dacă femeia a mers la spital pentru o intervenție banală și s-a ales cu arsuri pe față. În comunicat e specificat ca sunt arsuri de gradul 1.

Comunicatul integral al ASSMB:

În urmă cu 5 zile, în Compartimentul de Chirurgie Plastică, de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, în timpul unei intervenții de extracție a unei tumori, din nasul unei paciente, s-a autodeclanșat o flamă care a durat o fracțiune de secundă, între pensa electrică și oxigenul din furtunașul care alimenta narina.

Pacienta a suferit o arsură minimală, de grad 1, este în curs de vindecare, este în continuare internată la Spitalul Sfânta Maria, se află în tratament și va fi externată.

Informațiile transmise de anumite posturi de televiziune și site-uri, potrivit cărora pacienta ar fi suferit arsuri grave sunt neadevărate iar reprezentanții spitalului își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pentru răspândire de știri false.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri