O nouă secție ATI Covid-19: 14 paturi și 38 de medici și personal specializat la Spitalul Militar Central

Data actualizării: Data publicării:
medic într-o secție ati covid-19
Spitalul Militar Central operaționalizează o nouă secție ATI COVID-19. Foto: Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a operaționalizat începând de vineri, 16 aprilie, o nouă secție ATI COVID-19 formată din 14 paturi, deservită de 38 de medici și personal de specialitate din cadrul spitalului, anunță Ministerul Apărării.

Dintre cele 14 paturi, șapte paturi sunt nou înființate, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, iar alte șapte au fost realocate din Secția Clinică ATI a SUUMC, structură care susține activitatea medicală și chirurgicală pentru urgențe și cazurile cronice, altele decât cele din patologia COVID -19, informează MApN.

Potrivit sursei citate, noua secţie respectă toate criteriile epidemiologice de funcţionare, cu circuite izolate şi personal medical dedicat (echipă medicală şi linie de gardă) şi s-a constituit prin mobilizarea resurselor proprii. În acest sens, şase medici ATI, 18 asistenţi medicali, 12 infirmiere şi doi brancardieri, care până vineri îşi desfăşurau activitatea în alte secţii medicale, s-au oferit să susţină eforturile echipelor medicale din ATI.

Secţia ATI COVID-19 nou înfiinţată în SUUMC este dotată, conform normelor, pentru asigurarea monitorizării complexe, a ventilaţiei mecanice avansate, cu staţii de infuzie automată, oxigen şi aer comprimat. Totodată, din punct de vedere al echipamentelor medicale performante capabile să asigure asistenţa medicală multidisciplinară şi tratamentul complicaţiilor, la nivelul acestei structuri se mai află un microlaborator "point-of-care", un ecograf 3D şi un sistem de epurare extracorporală. Secţia este conectată prin sisteme de telemedicină cu toate laboratoarele, compartimentele şi secţiile medicale din unitatea spitalicească.

Noua capabilitate se adaugă celor 10 paturi ATI intermediare, operaţionalizate în cursul lunii trecute la nivelul Secţiei Pneumologie a spitalului.

În acelaşi timp, SUUMC asigură, prin intermediul Secţiei ATI din cadrul Formaţiunii Medicale ROL 2 - COVID 19 de la Institutul Ana Aslan, asistenţa medicală de specialitate pentru cazurile grave de COVID-19. Secţia are o capacitate de 23 de paturi, precizează comunicatul.

La nivelul MApN au fost dispuse măsuri urgente pentru suplimentarea resurselor de tratament de terapie intensivă la nivelul întregului sistem medical militar, care să fie puse la dispoziția cetățenilor, în cadrul efortului național de gestionare a efectelor pandemiei prin creșterea capacităților de diagnostic, tratament și management medical specializat pentru cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri