Sari la conținut

VIDEO. Cum acorzi primul ajutor unui motociclist

Ce faci în cazul unui accident în care este implicat un motociclist? ISU București-Ilfov a postat pe Facebook un video în care arată ce pași trebuie urmați și, mai ales, ce nu trebuie făcut într-o astfel de situație. 

Vrei să acorzi primul ajutor unui motociclist implicat într-un accident. Care este primul lucru pe care îl faci? Îi scoți casca? Dacă primul răspuns la care te-ai gândit este „da”, e greșit. Este exact gestul care riscă să-i facă mult mai mult rău decât bine.

„Se va scoate casca doar dacă victima are căile aeriene blocate și nu pot fi eliberate sau este necesară resuscitarea cardio-pulmonară”, avertizează ISU.

Clipul de conștientizare explică exact mișcările necesare pentru a scoate casca unui motociclist, într-una dintre aceste două situații. Este nevoie de două persoane pentru a face corect acest lucru. „Scoateți casca doar dacă nu aveți altă opțiune!”, mai spun paramedicii. 

„Oricând putem fi martorii unui accident rutier în care este implicat un motociclist. De ajutorul nostru poate depinde viața altora”, arată ISU București-Ilfov.