200 de tone de gunoi ridicate de pe o singură stradă din sectorul 5: „Parlamentiştii... De ce nu îi mănâncă grija să aibă grijă de noi?”

Data publicării:
gunoi ferentari 2

Şase camioane, două buldozere şi aproape treizeci de muncitori au fost trimişi în misiune pe strada Bega, din sectorul 5 al Capitalei. Aveau de ridicat aproape 200 de tone de gunoi. Ca să vă faceţi o idee, movilele ajungeau, pe alocuri, până la primul etaj al unui bloc.

- Din toată zona cartierului au venit cu gunoi, cu molozuri, cu cauciucuri, cu orice. Tot ce a fost de aruncat la gunoi, aici! Aici a fost un focar de infecţie.

- Peste tot, peste tot! Dacă vii dimineaţa aici dai în primire. Te mănâncă şobolanii de viu. Păi dacă se ridică până la etajul 4.

Gunoaiele s-au adunat în mai puţin de jumătate de an de la ultima curăţenie generală. Atunci, Primăria a adus şi containere, pe care însă nu le foloseşte nimeni. Mult mai la îndemână este aruncatul gunoiului direct de la geam.

- E în partea asta aici, la staţie acolo. Le e greu să meargă până acolo, de ce le aruncă aici? Aruncă de sus, domnule!

- Căldura şi ploile au transformat mormanul de gunoi într-un paradis al gândacilor şi şobolanilor.

- Ia uite-l! Dă-i, băi, dă-i! Pune lopata pe ei!

- L-ai „evacuat”?

- Se urcau în pom şobolanii. Şobolani de 25-30 de centimetri, mari. Din ăia graşi, frumoşi. Dacă au avut ce să mănânce aici. Erau ca la ei acasă.

Adriana Calcan, reprezentant al companiei de salubritate: Se va igieniza întregul loc şi mâine se va veni cu o echipă pentru deratizare.

Cantitatea mare de gunoi i-a uimit până şi pe cei care au venit să o ridice. A fost nevoie de 70 de curse dus-întors pentru ca locul să fie curăţat.

- Cât ai fi de nebun... Eu sunt de la ţară. Deschid geamul să intre aer curat. Păi ce aer curat să intre aici?

Ca de fiecare dată, locatarii dau vina pe alţii pentru gunoiul care îi sufocă.

- Dar, pe bune! Noi nu suntem de vină! Eee... parlamentiştii, statul! De ce nu îi mănâncă grija să aibă grijă de noi? Noi nu suntem oameni?

În urmă cu trei luni, de pe o altă stradă din sectorul 5 au fost ridicate 300 de tone de gunoi, dar a reapărut rapid. Tot de nicăieri, desigur. Şi fără ca locatarii să plătească vreun ban, fiindcă nu au contracte cu vreo firmă de salubritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri