37 de morți din cauza gripei. O victimă nu avea boli agravante

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura

Numărul deceselor provocate de gripă a crescut din nou. Încă cinci oameni au murit iar bilanţul sezonului care încă nu s-a încheiat a ajuns la 37 de decese. Niciuna dintre aceste ultime victime ale gripei nu era vaccinată.

Şi mai grav, printre ele se află o femeie de 47 de ani care nu avea boli a căror evoluţie ar fi putut fi agravată de virusurile gripale.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ultimele două decese confirmate de gripă sunt din Bihor și Sălaj, fiind vorba despre o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 84 de ani.

În cazul femeii în vârstă de 61 de ani, din judeţul Bihor, a fost confirmat virusul gripal tip A. Ea avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal.

Bărbatul de 84 de ani era din judeţul Sălaj, iar în cazul acestuia a fost confirmat virusul gripal tip B. Şi acesta suferea de alte afecţiuni şi nu era vaccinat antigripal.

Până acum, cele mai multe decese s-au înregistrat în judeţul Iaşi: 9. Pe de altă parte, cele mai multe îmbolnăviri, aproximativ 35% din totalul de peste 500 de cazuri confirmate, sunt în Bucureşti.

Sursa: Digi24, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri