Sari la conținut

Angajaţii CFR ameninţă cu greva generală, de la 1 octombrie

Potrivit comunicatului de presă al Federaţiilor Sindicatelor Feroviare, angajaţii cer o creştere a salariilor de cel puţin 10%, acordarea de vouchere de vacanţă din 2016, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună și acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au întâlnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții conducerilor Companiei Naționale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA și SNTFC CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor.

„Conducerile organizațiilor sindicale au cerut celor trei societăți de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie 2015. Organizațiile sindicale au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfârșitul lunii septembrie, vor declanșa grevă generală începând cu 1 octombrie 2015”, se arată în comunicatul citat.

„Administrațiile societăților feroviare s-au arătat deschise față de doleanțele și propunerile organizațiilor sindicale și au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca, până la data de 10 septembrie 2015, să facă propuneri concrete în sensul soluționării cererilor formulate”, se mai spune în comunicat.

Iulian Mântescu, lider sindical CFR Marfă, a declarat la Digi24: „Nu cerem decât o recupere a ceea ce am pierdut.

Ne-am întâlnit în fiecare lună, săptămâna asta am purtat negocieri cu conducerea societăţii şi cu conducerea ministerului, vom avea alte întâlniri, ca să ajungem la grevă generală, va fi precedată de o grevă de avertisment.

E posibil să facem şi un miting sau pichetări. Asta e forma finală, dacă nu găsim soluţii să rezolvăm problemele CFR-iştilor, se poate opri lucrul în momentul în care vor hotărî membrii de sindicat”.

Pe aceeași temă