ASF pregăteşte un nou tip de RCA

Data publicării:
rca accident masina-4

Atunci când şoferul merge să încheie o nouă poliţă o prezintă şi pe cea veche ca să demonstreze că nu are sincope în asigurare şi pentru asta poate primi o reducere. Discuţiile pentru RCA continuu ar fi însă „la început”.

Anunțul a fost făcut de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în faţa comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, unde a fost chemat să dea explicaţii despre cât și când se vor scumpi asigurările de răspundere obligatorie. În timp ce brokerii de asigurări şi service-urile spun că în 2015 vom plăti cu până la 30 la sută mai mult, Mişu Negriţoiu spune că poliţele nu ar trebui să se scumpească cu mai mult de 3-5 la sută.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va face însă Verificări la firmele de asigurări, pentru a se lămuri de ce asigurările RCA pentru şoferii tineri sunt de câteva ori mai scumpe faţă de cele plătite de un şofer cu experienţă. Firmele au preluat modele de afară unde la calcularea riscului intră vârsta sau localitatea de reședință a asiguratului, cum e orașul, traficul, frecvența accidentelor. De pildă, în New York asigurarea mașinii este de trei ori mai scumpă decât cea din localități mici din Long Island, care e destul de aproape.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri