Bani europeni pe apa Jiului. Lucrările la Centrul de Informare „Constantin Brâncuși” sunt blocate

Data publicării:
gunoaie-centru-brancusi captura 19 08 2015

Centrul de Informare Constantin Brâncuşi ar fi trebuit finalizat până pe data de 16 iulie, iar până la sfârşitul anului să fie dat în funcţiune şi turiştii să poată să obţină informaţii de aici. Totul este insă un şantier”, transmite corespondentul Digi24 Carla Tănăsie.

Valoarea proiectului de reabilitare a Centrului Naţional de Informare „Constantin Brâncuşi” este de peste 350.000 de lei. Directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu spune că în februarie, atunci când firma constructoare a preluat lucrările, aceasta avea toate actele în regulă. Trei luni mai târziu situaţia financiară s-a înrăutăţit brusc şi în mai, firma a cerut insolvenţa. Aşa că în urmă cu trei săptămâni a abandonat şantierul.

Constantin Făiniş, administratorul firmei constructoare: Am întârziat cu salariile, au plecat o parte din muncitori, am dat anunţ de angajare în speranţa că ne reabilităm, dar nu au venit şi din păcate am fost nevoiţi să renunţăm.

Lucrările n-au ajuns nici la jumătate. Pentru tot ce a făcut până acum, firma din Târgu-Jiu a primit 90.000 de lei. Singura măsură pe care autorităţile o pot lua este să organizeze altă licitaţie. Însă, sunt şanse infime ca noua firmă să termine totul până la sfârşitul anului.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu: În condițiile în care nu se finalizează, trebuie să continuăm pe banii Primăriei şi să ne îndreptăm împotriva constructorului, conform contractului şi clauzelor pentru recuperarea cheltuielilor privind finanţarea lucrărilor.

Rolul Centrului Naţional de Informare Constantin Brâncuşi este de a promova imaginea marelui sculptor român.

Ar fi util. Să ştim mai multe lucruri, ştim noi aşa din cultura generală”, spune o localnică.

Paul Popescu, brâncuşiolog: Factorii externi vin să completeze imaginea, poate nu chiar a dezastrului, neşansa pe care o are Brâncuşi.

Probleme cu fondurile europene au şi cei de la Consiliul Judeţean Gorj. Aceştia ar putea pierde o finanţare de 36 milioane de lei primiţi pentru reabilitarea a 43 de kilometri din drumul judeţean 672, între Ciuperceni şi Buduhala. Însă, din consorţiul de patru firme care a câştigat licitaţia, trei s-au retras. Două din cauza situaţiei financiare şi una din pricina problemelor penale. Iar acum, doar jumătate din lucrările începute în martie anul trecut, cu opt luni întârziere, sunt gata.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri