Sari la conținut

Bistrița-Năsăud. Un copil de trei ani şi jumătate a murit după ce a fost luat de o viitură

Dispariţia copilului a fost anunţată duminică seară și mai mulţi voluntari au pornit în căutarea lui până la sosirea echipajelor de urgenţă, a anunțat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

„Din informaţiile pe care le-am primit din zonă, copilul traversa un pârâu care în mod obişnuit avea debit scăzut, dar pe care s-a format o viitură. A fost luat de ape, căutat de voluntari care l-au găsit după circa 20 de minute, inconştient. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a spus Marius Rus, potrivit Mediafax.

„Echipajul de la Teaca a găsit copilul de trei ani şi jumătate înecat şi în şoc hipotermic. A început manevrele de resuscitare. Echipajul cu medic care a mers de la Bistriţa a continuat aceste manevre mai bine de o oră, dar fără success. Din păcate, copilul a decedat”, a spus Călin Ganea, medic SAJ Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie va face o anchetă pentru a stabili cauzele şi circumstanţele care au dus la moartea copilului.

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, unde de duminică seară până luni dimineaţă s-ar putea produce creşteri rapide de debite şi niveluri, peste cotele de atenţie.