Mobilizare exemplară în cazul bărbatului bătut de doi tineri în Brașov. Câți bani s-au strâns din donații

Data actualizării: Data publicării:
dumitru neculai barbat batut brasov_mihai alexandru

Dumitru Neculai are 66 de ani și zilele trecute a fost bătut cu bestialitate de doi tineri de 23 și 18 ani, într-un pasaj din centrul Braşovului. S-a ales cu fractură de coloană cervicală, riscând să rămână paralizat, dinţi lipsă şi dureri în tot corpul, iar cei doi agresori au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cazul său a impresionat publicul, mai ales că bărbatul muncea cu ziua pentru a-și ajuta fiul imobilizat.

Actualizare 8:00. S-au strâns 50.000 de lei pentru Dumitru Neculai. Medicul Vasi Rădulescu a anunțat miercuri dimineață că pleacă spre Brașov.

„Pornim spre Brașov. După emisiunea cu Cosmin Prelipceanu, cineva din echipa Digi24 m-a abordat timid. Ce făcuseră? Strânseseră bani în redacție pentru domnul Neculai și mi i-au dat să-i duc... Am aruncat un ochi pe cont și PayPal: 50.000 de lei. Aseară am schimbat idei bune cu Irina Binder, cu alți prieteni (unii au apărut acum și parcă ne știam de-o viață) care vor să asigure chiria, cu medici stomatologi, cu domnul care îi va oferi mâncare în restaurant, cu jurnaliști de top. Va fi greu ce urmează, dar sunt convins că reușim noi să aranjăm lucrurile frumos. Revin de la Brașov. Mulțumesc tuturor!”, a scris el pe Facebook.


Actualizare 13:00. Medicul Vasi Rădulescu a anunțat că s-au strâns deja 15.000 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Actualizare 12:00. Medicul Vasi Rădulescu a dat noi detalii despre starea acestuia de sănătate.

„Am vorbit cu purtătorul de cuvânt al spitalului. Are traumatisme faciale, o mică fractură cervicală, este încă foarte marcat de tot ce i s-a întâmplat, dar starea în rest e bună. Nu are acte. Cei de asistența socială au început demersurile să îi facă acte provizorii, apoi va apărea și un cont bancar. E din Focșani și lucra cu ziua în Brașov. Stătea undeva la marginea orașului, în condiții grele. Nu are locuință.n Cei de la Spitalul Județean Brașov se ocupă IMPECABIL de dumnealui. Urmează să facă iar ecografii și RMN. Îl vor ține până după Paști, chiar dacă medical pare totul bine. Îl țin ca să fie liniștit, să doarmă bine, să aibă mâncare. Oameni! Mâine voi discuta cu cei din spital cu toată deschiderea, iar Catalina Dumitrescu este psiholog, așa că va fi potrivită întâlnirea. Cred că noi am ajuns la 10.000 de lei. Vom avea grijă să aibă bani constant - o sumă mare poate îl sperie, poate profita altcineva de dumnealui. Totul va fi bine”, a scris el pe Facebook.


Zeci de oameni ne-au scris pe adresa redacției că vor să-l ajute pe Dumitru Neculai, după ce cazul său a fost relatat de Digi24. Bătrânul și cei doi tineri se cunoșteau, el muncind cu ziua pentru unul dintre agresori, iar acesta s-a enervat când victima şi-a cerut banii care i se cuveneau.

La 66 de ani, Dumitru Neculai este nevoit să muncească pământul, pentru a-și ajuta fiul bolnav. Acum nu se gândește la pedeapsa pe care ar merita-o cei care mai aveau puțin și-l omorau în bătaie. Singura sa grijă e să revină cât mai repede la muncă.

Eu știu că am încercat să mă apăr, dar eu neavând putere, bătrân... Nu-mi amintesc exact... Muncesc cu ziua, la anii mei, și tu dai în mine? E frumos? Nu e frumos! De ce să dau într-un om care muncește? De ce să dau în el?”, a fost prima reacție a bărbatului din Focșani.

Povestea sa i-a impresionat pe telespectatorii și cititorii Digi24, zeci de oameni oferindu-se să-l ajute și ne-au cerut datele de contact. Însă el nu are buletin sau telefon și nici cont bancar. Cei care vor să îl ajute pe Dumitru Neculai o pot face prin intermediul medicului Vasi Rădulescu.

„Miercuri dimineață mă duc cu Catalina Dumitrescu la Brașov. Cine vrea, poate dona în contul meu. IBAN RO67INGB0000999901236940 (titular Vasile Rădulescu) și absolut toți banii ajung miercuri la victimă. Cine vrea, nu e nicio presiune sau altceva. Are nevoie de haine, de mâncare, de bani, de un loc de muncă decent pentru vârsta lui și de o locuință (trăiește într-o baracă)”, a anunțat medicul. De asemenea, el a pus la dispoziție și un cont de PayPal.

 

Asistența Socială a Spitalului Județean Brașov a început formalitățile pentru ca bărbatului să i se facă un buletin temporar.

Urmăriți reportajul Digi24 mai jos:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri