Sari la conținut

CNCD: Viorica Dăncilă nu a discriminat când a folosit termenul „autiști”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a ajuns la concluzia că afirmaţia premierului Viorica Dăncilă despre „autişti” care dezinformează la Bruxelles se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

180126_VIORICA_DANCILA_DECLARATIE_011_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 26.02.2018, a dezbătut declaraţia doamnei prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă", hotărând că declaraţia în cauză se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare”, conform unui comunicat de presă transmis de CNCD și citat de Agerpres.

CNCD a mai hotărât că lipsa intervenţiei moderatorului emisiunii, Mihai Gâdea, nu constituie discriminare.

Decizia a fost adoptată cu majoritatea celor prezenţi - opt voturi „pentru” şi doar unul „împotrivă”.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ. 

Citiți și:

Președintele CNCD: Formatorii de opinie ar trebui să se retragă din viața publică atunci când fac declarații discriminatorii

CTP, despre declarația cu privire la autiști a premierului: Doamna Dăncilă e nevinovată

Digi24, amendat de CNA. Cristian Tudor Popescu: Mă declar solidar cu postul

CNCD a călcat pe mantie

„Pavian cu mantie”. Reacția lui C. T. Popescu după ce a fost amendat de CNCD