Dascălii negociază salarii mai mari

Data publicării:
profesori invatatori elevi cancelarie captura 20 08 2015

Sindicaliştii vor să li mărească lefurile cât mai curând, la fel ca în cazul angajaţilor din sistemul sanitar, fără să mai aştepte adoptarea legii unice de salarizare, în care cer majorări etapizate, între 70 şi 170%. În afara acestor discuţii, dascălii au obţinut anul acesta o creştere cu 10 procente a lefurilor.

Săptămâna viitoare, cred că ziua de luni e deja stabilită ca şi zi de discuţii, vom avea aceste negocieri, discuţii, cu tot ce înseamnă sectorul Educaţiei pentru a vedea exact modul în care se pot acorda şi în această zonă aceste creşteri.

Sunt deschis la orice se poate aplica, în special pe zona de sector bugetar pentru că, ştim cu toţii, este o zonă care a suferit foarte mult timp, foarte mulţi ani, de o salarizare subdimensionată. Se lucrează în paralel. Pe de o parte, Ministerul Muncii definitivează legea salarizării cu partenerii de dialog, iar pe de altă parte, am pornit cu sectorul medical pentru că aici sunt deja economii, care ne ajută să facem acest pas.

Probabil că au ştiut că sunt calcule în favoarea dânşilor şi au vrut să le scoată mai repede la lumină”, a declarat Eugen Teodorovici într-o intervenție telefonică la Digi24.

Profesorii vor și ei salarii mai mari. Ce le răspunde Victor Ponta

Profesorii au cerut salarii mai mari imediat ce Guvernul a anunțat că mărește salariile din sistemul medical cu 25%. În caz contrar, sindicaliştii din Educaţie iau în calcul proteste de amploare, inclusiv o grevă la începutul anului şcolar. Premierul Victor Ponta le-a răspuns însă că salariile în Educaţie au fost deja mărite.

Citiți și:
Victor Ponta: Și ceilalți bugetari merită salarii mai mari. Discutăm, negociem și, când putem, ne ținem de cuvânt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri