Dig de apărare atacat de bursuci

Data publicării:
dig braila obiectivbr 08 10 2015

Problema a fost descoperită zilele trecute, atunci când o comisie de la Prefectura Brăila a verificat situaţia digurilor din judeţ. În barajul care protejează localităţile Chişcani, Gropeni şi Stăncuţa, specialiştii au găsit zeci de galerii lungi de 7-8 metri săpate de bursuci.

Adrian Turiac, director Servicul de Gospodărire a Apelor Brăila: O invazie de animale care îşi construiesc vizuine în corpul digului. Acestea fac ca digul să fie slăbit, să fie pus în pericol, ca la următoarea viitură să poate fi străpuns de ape. Fenomenul este fără precedent în judeţul nostru.

Galeriile au fost marcate de autorităţi, pentru a fi astupate în perioada următoare. Chiar şi aşa, soluţia este una temporară. Pentru ca situaţia să nu se repete, bursucii trebuie prinşi şi eliberaţi în alte zone.

Adrian Turiac, director Servicul de Gospodărire a Apelor Brăila: Trebuie umblat la cauză şi nu la efect pentru că aceste animale îşi construiesc viziune alături de cele pe care le astupăm noi. Conform normelor europene, ele nu pot ucise.

Fănel Oţelea, preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari Brăila: Chiar dacă acum, în momentul de faţă este deschisă vânătoarea la bursuci nu se face aşa în masă şi cum vrea fiecare.

Ei cam aşa fac, în diguri îşi fac şi de multe ori când vine apa primavara, e alertă.

Vulpi, bursuci, sunt cam mulţi”, spun oamenii.

Specialiştii spun că micile animale s-au localizat în zona digului, atrase de orezăriile aflate în apropiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri