Elevă-problemă, autorități neputincioase

Data publicării:
scoala zarnesti captura 06 11 2015

A devenit obişnuinţă pentru profesorii de la Şcoala Nr.1 din Zărneşti ca, de cel puţin două ori pe lună, să asiste la un scandal provocat de fata de 16 ani.

Dania Mitarcă, directorul şcolii: Atâta vreme cât părinţii nu sunt de acord nici să fie consiliată psihologic, nici să fie internată în spital şi să i se facă nişte teste, noi, cu toţii, suntem legaţi de mâini.

Elisabeta Pivodă, inspector principal de Asistenţă Socială Primăria Zărneşti: Copilul intră în nişte crize de inconştienţă, deranjează, atunci începe să aibă nişte manifestări anormale.

Părinţii fetei au semnat o declaraţie pe proprie răspundere pentru ca fata să nu fie preluată de Ambulanţă sau dusă la medic.

dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Braşov: S-a încercat colaborarea şi, explicându-le aparţinătorilor că trebuie să se facă nişte minime investigaţii. Dacă starea pacientului este foarte gravă şi-i pune viaţa în pericol, atunci putem chema poliţia şi putem să îl tratăm chiar fără voia aparţinătorului.

Cazul a ajuns acum în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului.

Dana Luca, director general adjunct DGASPC Braşov: Măsura pe care o vom lua este să intrăm în mediul familial, să evaluăm familia din punct de vedere socio-economic, material şi psihologic.

Nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov nu pot face nimic în acest caz.

Ariana Bucur, inspector şcolar general Braşov: Numai în urma recomandării comisiei respective de integrare a învăţământului de masă sau special, care se poate lua doar cu acordul părinţilor.

Cei de la Protecţia Copilului vor stabili în ce condiţii trăieşte eleva de 16 ani. Dacă viaţa îi este pusă în pericol, instituţia poate cere instanţei să decadă părinţii din drepturi iar minora să fie încredinţată statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri