Familia unui bărbat mort de Covid, sunată de un angajat DSP Sibiu care a întrebat cum se mai simte acesta. Instituția își cere scuze

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că îşi cere scuze public faţă de familia unui sibian decedat de COVID-19, pe care, din greşeală, un angajat al DSP a sunat-o miercuri, după ce a murit bolnavul, să întrebe cum se simte acesta.

DSP a transmis scuze către familia îndoliată, motivând eroarea prin volumul tot mai mare de lucru de la o zi la alta, din cauza creșterii numărului de cazuri, respectiv de decese la nivelul județului Sibiu. 

"În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces. Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

DSP se confruntă cu un volum tot mai mare de anchete epidemiologice şi date pe care trebuie să le prelucreze, în condiţiile în care judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri