Sari la conținut

Fetiță spitalizată o săptămână, după ce a fost bătută de mamă

O copilă din Gorj a stat o săptămână în spital după ce a fost snopită în bătaie chiar de mama sa. Motivul corecţiei a fost unul incredibil: Fata de nouă ani se închisese în cameră împreună cu fratele său. Incidentul a ajuns şi la urechile celor de la Protecţia Copilului. Autorităţile au luat-o pe fată, dar şi pe ceilalți doi fraţi din sânul familiei. Și poliția face investigații.

Faptele s-au petrecut la Stejari, în județul Gorj.

„S-a închis cu copilul înauntru şi atunci, dacă n-am mai auzit copilul, eu m-am speriat şi am luat bătător de bătut covoare şi am dat în ea”, povestește mama, Carmen Drăgoi, acum plină de regrete.

Mama fetei de 9 ani spune că s-a înfuriat atunci când copila şi-a luat fratele mai mic, s-a închis în casă şi a refuzat să deschidă uşa. Pedeapsa a fost dură. Femeia a snopit-o cu bătătorul de covoare. Când a văzut ce a făcut, mama şi-a dus copilul la spital.

„Traumatism cranio-cerebral şi diverse echimoze la nivelul măinilor şi cutiei toracice. Era foarte mică, slăbuţă”, detaliază dr. Constantin Târziu, directorul spitalului din Târgu Cărbuneşti.

Medicii au anunţat autorităţile care au intervenit imediat. Cei de la Protecţia Copilului au luat-o în grija lor pe fată, dar şi pe alți doi fraţi.

„Cele două fetiţe beneficiază de serviciile complexului nostru. Băieţelul este în asistenţă maternală. E o perioadă nedeterminată”, a explicat Melania Toader Pasti, directorul de la Centrul Maternal Tg. Cărbunești.

Familia este săracă şi locuieşte într-o fostă grădiniţa. Primarul localităţii, cel care le-a permis oamenilor să stea acolo, recunoaşte că femeia îşi bătea copiii.

„Era mai recalcitrantă cu copiii. Îi mai articula din când în când, spun eu părinteşte, la un moment dat s-a exagerat şi s-a sărit calul”, consideră primarul din Stejari, Robert Păiuș.

Nu doar Protecţia Copilului a deschis o anchetă. Şi Poliţia investighează relele tratamente aplicate minorului. În funcţie de concluziile la care ajung autorităţile, cei doi soţi ar putea fi decăzuţi definitiv din drepturile părinteşti.

Pe aceeași temă