Sari la conținut

FOTO-VIDEO. Cum arată hotelul construit de Mazăre în Madagascar

Fostul primar constănţean obşinuia să vorbească mult despre incursiunile sale pe plajele din Madagascar şi Brazilia. Două destinaţii excentrice care, s-a dovedit ulterior, pentru Radu Mazăre nu au însemnat doar turism, ci mai ales afaceri.  Una din aceste afaceri este Mantasaly Resort, din Madagascar, despre care Mazăre a vorbit la un moment dat şi în faţa judecătorilor.

7

Dacă mă lasă liber, m-aş duce să mă dau cu zmeul în Madagascar, spunea fostul edil constănţean, Radu Mazăre, înaintea Paştelui din 2014. Aştepta la acea vreme o decizie definitivă a instanţei în privinţa modului în care va fi cercetat - în arest preventiv sau în libertate. Ca o paranteză, luni, fostul primar PSD a fost condamnat la închisoare cu suspendare, într-un dosar în care fusese trimis în judecată în toamna lui 2008.

De-a lungul timpului, Mazăre s-a referit des la Madagascar şi Brazilia, s-a lăudat public cu vacanţele sale acolo, iar la Mamaia a introdus chiar o copie a carnavalului de la Rio, plasându-se mereu în centrul respectivului eveniment.

În noiembrie 2016, fostul primar al Constanței a vorbit despre afacerile sale din străinătate în fața magistraților, arătând că ar fi demarat investiţii imobiliare în Brazilia și Madagascar cu banii lui Elan Schwartzenberg. Era vorba de două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 și 2008, și de „aproximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar, concesionate pe 99 de ani.

Pe terenul din Madagascar a fost ridicat resortul Mantasaly, format din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, restaurant, bar-lounge, SPA și magazin.

Potrivit prezentării de pe site, poţi face multe în vacanţa petrecută aici: de la kitesurf şi windsurf, la observarea balenelor direct de pe terasă, în timp ce sorbi din cafea. Există, totodată, şi posibilitatea "evadării" din resortul Mantasaly, turiştilor fiindu-le furnizate ponturi privind locurile interesante de vizitat pe insulă.


 

Pe aceeași temă