Gara din Constanța, seră pentru palmieri

Data publicării:
palmier in gara constanta 24 11 2015 captura

Direct de pe promenada din Mamaia, 50 de palmieri au fost aduşi în gară şi amplasaţi în sala de aşteptare şi în spaţiile comerciale vacante.

„Palmierii vor fi depozitaţi în acest spaţiu până la sfârşitul primăverii când hotelierii îi vor duce din nou în staţiunea Mamaia spre încântarea turiştilor”, transmite corespondentul Digi24 Mihaela Brazdeș.

Ioan Simion, şef patrimoniu CFR Constanţa: Spaţiile erau libere, erau disponibile. Am ajuns la concluzia că ne ajutăm reciproc, că nu ne încurcă în activitatea noastră şi nu am stabilit niciun preţ.

Leonard Buianu, director complex hotelier: Toată lumea are de câştigat. Cei de la CFR că îşi înfrumuseţează locaţia, iar noi suntem fericiţi că ne adăpostim pe timp de iarnă palmierii.

Singura condiţie pusă de CFR a fost ca hotelurii să vină periodic şi să ude palmierii. În rest, arborii vor avea lumina şi căldura necesare a se dezvolta.

Daniela Băcescu, reprezentant firmă horticultură: Sunt specii care necesită pe timpul iernii o temperatură de peste 10 grade celsius, peste 14 garde celsius în funcţie de specie... Umiditate. Se udă cam o dată pe săptămână.

La auzul veştii că în gara Constanţa pot fi depozitaţi gratuit palmieri, solicitările s-au înmulţit, mai ales că la o firmă specializată cazarea pe timp de iarnă costă între 15 şi 35 de lei. Chiar şi Primăria, care are 23 de palmieri, este interesată de ofertă.

Liliana Stoica, şef recepţie hotel: Facem tot ce este posibil să găsim un spaţiu potrivit pentru a-i depozita, pentru a-i conserva, astfel încât să treacă cu bine iarna şi la vară se ne putem bucura cu toţii de ei din nou.

În total, în Constanţa sunt peste 300 de palmieri, iar în jur de 70% dintre arbori sunt adăpostiţ, peste iarnp, în locuri speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri