Impozit de un milion de euro pentru terenuri care nu pot fi folosite

Data publicării:
teren

Dragoș Moștenescu are un teren de o mie de metri pătrați în nordul Bucureștiului, în apropiere de Pădurea Băneasa. L-a cumparat în rate în urmă cu nouă ani și de atunci plătește lunar 1.000 de euro la bancă. Și înca 1.000 de euro pentru impozit, anual. Dar e un teren de care nu se poate folosi.

Stau și mă întreb: pot să folosesc pamântul, să pun niște roșii, niște castraveți... nu știu, că probabil îmi trebuie o aprobare”, spune Dragoș Moștenescu.

Proprietarii terenurilor din această zonă au aprobări pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru a se racorda la utilităţi, dar nu pot demara procedurile în lipsa planului urbanistic zonal. Este vorba de o suprafaţă totală de 730 de hectare.

Noi plătim impozite ca și cum am fi pe niște străzi într-un cartier rezidențial, într-o zonă frumoasă”, spune un alt proprietar de teren, Bogdan Vătămanu. Acesta precizează că plătește, pentru terenul său, echivalentul impozitului din Bucureștii Noi.

La ultima ședință a Primăriei Capitalei, consilierii liberali s-au abținut să voteze planul urbanistic zonal din cartierul Pădurea Băneasa, în ciuda rugăminților proprietarilor.

Vă rog foarte mult să aprobați acest PUZ pentru că avem nevoie mare de el”, i-a rugat Robert Marin, proprietar de teren în zonă, pe consilierii generali.

Autorizațiile de construcție se obțin de la Primăria sectorului 1, care nu poate face nimic fără planul urbanistic zonal. 30 de milioane de euro ar urma sa se investeasca în zona Pădurii Baneasa pentru infrastructură.

Oferă un potențial de locuit pentru minimum 50.000 de persoane , dar s-ar crea și o coerență urbanistică”, spune Alexandru Ichim, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

„Atâta timp cât hotărârea politică va prevala intreselor și o să exceadă interesele bucureștenilor, nu facem altceva decât să pierdem timpul”, spune, la rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Sătui de aşteptare, probabil, mai mulţi proprietari şi-au scos terenurile la vânzare. În nordul Capitalei, metrul pătrat de teren se vinde cu preţuri cuprinse între 100 şi 250 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri