Nicușor Dan împarte responsabilitatea pentru starea rețelei de termoficare între Gabriela Firea şi Sorin Oprescu. Câtă vină are fiecare

Data publicării:
reatea ruginita de conducte de termoficare
Conducte și valve din rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Foto: Agerpres

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, împarte responsabilitatea pentru starea rețelei de termoficare a orașului între foștii primari Gabriela Firea și Sorin Oprescu. Cea mai mare parte a vinei îi aparține Gabrielei Firea, spune Nicușor Dan.

„Problema cu apa caldă şi căldura din Bucureşti se datorează în proporţie de 70% Gabrielei Firea şi în proporţie de 30% lui Sorin Oprescu”, a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei, potrivit Agerpres.

El a menţionat că, încă din timpul campaniei electorale, a anunţat că la nivelul Municipiului Bucureşti se vor înregistra „sute de avarii” şi că autorităţile vor interveni pentru a le remedia cât mai rapid.

„Ce am spus în campania electorală şi repet acum este că facem tot ce ţine de noi ca să intervenim în timpul cel mai util posibil la a remedia avarii. Şi, mai mult decât atât, am rezolvat nişte chestiuni pe termen mediu. În sensul că am obţinut cei 300 de milioane care erau disponibili încă din 2016 pentru reparaţia reţelei de transport, am obţinut alte 200 de milioane de euro, am făcut - după multe întâlniri cu ministrul Economiei şi ministrul Finanţelor - am făcut acea înţelegere prin care am reuşit să scoatem Elcen din insolvenţă şi astfel să poată să ia 370 de milioane de euro, bani pentru modernizarea CET-urilor. Acestea sunt lucruri care au putut să fie făcute în aceste şase săptămâni şi care o să fie implementate în doi-trei ani. Pentru ce o să fie în iarna asta, din păcate, nu putem decât să intervenim la avarii şi o facem cât putem mai bine”, a mai precizat edilul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri