Primarul și consilierii se ceartă, sătenii n-au apă

Data publicării:
robinet galeata

La cişmelele din comuna Şuletea din Vaslui nu mai curge apă, după ce puţul din care era alimentată reţeaua publică a secat. Pentru toate nevoile din gospodărie, oamenii trebuie să aducă apă, cu găleţile, de la cele câteva fântâni din zonă.

La iniţiativa primarului, a fost săpat un puţ nou, dar lucrarea a rămas neterminată. Viceprimarul şi consilierii locali sunt cei care se opun şi susţin că puţul este construit pe un teren privat.

Aici avem puţul care are o adâncime de 200 de metri şi avem 160 de metri liniari de apă, un debit suficient pentru a asigura apa pentru întreaga localitate”, spune primarul.

A forat pe pământ privat din banii cetățenilor”, spune însă consilierul local Artene Costel.

N-am fost de acord, nu datorită faptului că nu vrem să dăm apă la cetățeni, ci pentru că este ilegal. Am recurs la o plângere penală care a fost făcută de toți consilierii‎ care s-au opus acestui foraj”, spune și Gigel Dragnea, viceprimar.

În apărarea lui, edilul spune că, din contră, a vrut să respecte legea, dar şi să facă economie.

‎„Iniţial a fost vorba să săpăm undeva în râpă, la 270 de metri de aici. Erau niște cheltuieli inutile și executantul, pentru că el este expert în ale forajului, ne-a spus din start că nu vom primi niciodată aviz de la Apele Române și de la Mediu”, spune primarul Ciprian Tamaş.

Ca să finalizeze lucrările la noul puţ, primarul comunei a început să strângă semnături de susţinere de la localnici. Ancheta declanşată de procurori, la sesizarea consilierilor, va stabili dacă edilul a încălcat sau nu legea. Până atunci, însă, oamenii din sat vor contiua să care cu găleata apa de care au nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri