Sari la conținut

RATB, amendată de ANPC pentru condiţiile de transport impropriiFoto: RATB

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului Bucureşti au demarat, vineri, un control tematic pentru verificarea condiţiilor de transport public.

Au fost verificate autobuze, troleibuze şi tramvaie la plecarea în curse a acestora din şase depouri din Capitală.

Comisarii au aplicat amenzi în valoare totală de 150.000 de lei şi oprirea temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condiţiile de siguranţă şi igienă corespunzătoare până la remedierea deficienţelor. Controalele vor continua şi în următoarea perioadă, mai spune ANPC.

CAMERA ASCUNSĂ | Metodele prin care angajați ai RATB furau motorină

Principalele abateri constatate au fost: condiţii de transport improprii, neigienice, pavimente pătate, pline de grăsimi şi praf, spărturi ale plăcilor de melamină din interiorul vagonului în dreptul scaunelor, care pot pune în pericol viaţa şi siguranţa călătorilor, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a călătorilor, tapiserii neigienizate şi rupte, pline de grăsimi şi resturi de mâncare, protecţiile barelor de susţinere deteriorate, anvelope uzate sub limita admisă de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri în caz de pericol, lipsa verificării periodice a extinctoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport, neefectuarea dezinsecţiilor şi dezinfectarea elementelor cu care intră în contact direct consumatorul.

Mijloacele de transport, cabine mobile de saună

La acestea se adaugă lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igienă pentru transportul de persoane, lipsa aerului condiţionat sau aer condiţionat nefuncţional, lipsa neoanelor pentru iluminat interior, geamuri murdare şi pline de calcar.