TIMIŞ. Soluţia unui director de spital pentru a-l renova după ce a fost distrus de flăcări

Data publicării:
spital-2

Mai 2012, Centrul Medical „Cristian Şerban" din Buziaş. Întreg acoperişul clădirii era mistuit de flăcări, iar focul cuprindea şi încăperile de la etajul doi al imobilului. Era singurul spital din România unde până atunci se ţineau cursuri pentru tratarea hemofiliei şi diabetului.

La un an de la devastatorul incendiu, spitalul arată acum ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acoperişul şi spaţiile distruse de foc au fost complet refăcute. Directorul spitalului a pus atunci bazele unei fundații, special pentru a strânge bani şi a renova unitatea medicală. A reuşit să adune aproape 200.000 de euro.

Cu banii strânși, nu numai că a renovat spitalul, dar a cumpărat şi aparatură de ultimă generaţie.

În cei 15 ani de când funcționează, centrul a primit 20.000 de bolnavi, copii şi tineri de până în 35 de ani.

Centrul medical a fost introdus în sistemul sanitar public, asa că pacienţii internaţi aici beneficiază de tratament și macare gratuite.

Spitalul are 50 de paturi, 35 pentru diabeticii dependenți de insulină, 10 pentru bolnavii de hemofilie şi cinci pentru cei care vin pentru recuperare.

În total, pentru refacerea centrului medical s-au cheltuit 350.000 de euro, iar jumătate din bani au fost daţi de Ministerul Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri