Trenurile circulă cu restricţii de viteză şi ar putea avea întârzieri din cauza caniculei

Data publicării:
trenuri cfr mediafax

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că miercuri, când sunt anunţate temperaturi care ar putea ajunge la 39 de grade, trenurile vor reduce viteza de circulaţie, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, scrie Mediafax.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C”, au precizat reprezentanţii companiei CFR.

Miercuri, trenurile de călători şi de marfă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate determinate.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate face revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, respectiv însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, a precizat sursa citată.

Călătorii pot cere informaţii despre întârzierile în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri