VIDEO. Copii, în pericol în microbuzul şcolar

Data publicării:
copii microbuz

Cu ghiozdanele în spate, copiii din Tătăranu îşi fac cu greu loc în microbuzul şcolar care îi duce la şcoală. Un părinte revoltat a filmat aglomeraţia. În imagini se vede cum o elevă încearcă să urce în maşină şi reuşeşte, cu mare greutate, abia după mai multe încercări. Fetiţa rămâne, însă, pe scara microbuzului până la şcoală.

Fetiţă: „Ne-a luat pe toţi dimineaţa şi mai oprea ca să lase copiii la grădiniţă sau când era mai aglomerat şi cădeau unul peste altul în microbuz”.

Şoferul se plânge că trebuie să facă zilnic zeci de drumuri pentru a-i duce pe toţi cei peste 100 de elevi la şcoală şi grădiniţă. Recunoaşte că uneori, copiii mai stau în picioare în microbuzul de numai 20 de locuri.

Alexe Ion, şoferul microbuzului şcolar: „Trebuia să fie maşină de 30 de locuri, nu de asta, e mică. Prioritatea sunt ăia mici care stau jos şi pe urmă ăia mari dacă sunt stau în picioare, nu-i nicio problemă”.

La Şcoala din comuna Tătăranu sunt două microbuze, însă numai unul îi transportă pe şcolari. Asta pentru că este un singur şofer angajat. Autorităţile locale spun că au cerut în zadar Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici deblocarea unui post de şofer pentru al doilea microbuz.

Bălan Dumitru, viceprimar Tătăranu: „Microbuzul are aproape un an de când stă pe dreapta, e situaţia care ne depăşeşte în privinţa aprobării unui al doilea post de şofer.”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu intră în atribuţia lor să ia vreo măsură. Singurul care poate face asta ar fi directorul şcolii.

Inspector şcolar Silvia Chelaru, purtător de cuvânt al ISJ Vrancea: „Şcoala, în funcţie de personalul de care dispune a avut posibilitatea să hotărască persoana în măsură fie aceeaşi în mod constant, fie prin rotaţie care să fie persoana care să răspundă de acest aspect”.

Directorul Şcolii din Tătăranu a refuzat să explice pentru Digi24 această situaţie. Dacă şoferul microbuzului şcolar va fi prins de poliţiştii rutieri că transportă mai mulţi copii decât numărul locurilor din maşină riscă o amendă de până la 4.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri