VIDEO. Mașinile de lux cu care polițiștii îi „vânează” pe vitezomani

Data publicării:
lux

În gona zilnică după vitezomani, poliţiştii încearcă să ţină pasul cu bolizii care zboară pe şosele.Un Porsche Carrera şi câteva zeci de Audi A4 şi BMW seria 3 sunt maşinile sport pe care le-au achiziţionat poliţiştii pentru a reuşi să îi prindă pe şoferii grăbiţi.

Sunt imagini cu flota de lux a Poliţiei Rutiere. Autoturisme cu sute de cai putere şi motociclete rapide, care îi ajută pe poliţiştii să îi prindă mai uşor pe soferii vitezomani. Unele dintre ele sunt folosite exclusiv în oraş, altele sunt numai bune pe drumurile întinse.

Georgian Drăgan, Poliţia Română: Acestea sunt două dintre autospecialele de viteză ale Poliţiei Rutiere. Le întâlniţi în special pe Autostrada A2 şi cu ajutorul lor poliţiştii vegează la siguranţa rutieră pe drumul spre soare.

Autostrada Soarelui e in mod special periculoasă. Şoseaua dreaptă îi tentează şi pe şoferii prudenţi să întreacă măsura. Tocmai de aceea e nevoie de autospeciale puternice pentru prinderea vizomanilor.

Georgian Drăgan: Avem un Porsche Carrera 911 cu o capacitate de 3600 de centimetri cubi şI dezvoltă până la 320 de cai putere. În partea dreaptă e un Audi A4, acesta are 3000 de centrimetri cubi şi 272 de cai putere.

Ambele maşini pot merge cu 300 de kilometri pe oră.

Georgian Drăgan: Poliţia trebuie să ţină pasul cu noile autovehiculele existente în trafic, astfel că au fost achiziţionate autospeciale noi, de viteză, care dezvoltă puteri foarte mari pentru a-i putea prinde pe cei nu opresc la semnele poliţiştilor sau depăşesc limita de viteză legală.

Autospecialele de viteză rulează toată vara, nu doar pe autostrada Soarelui, ci şi pe celelalte drumuri care duc spre destinaţii de vacanţă.

Ioana Ciurlea, reporter Digi24: Aceste maşini sport nu sunt deloc o fiţă a poliţiştilor de la autostrăzi, sunt chiar o necesitate, pentru că pe aici circulă în fiecare zi şoferi cu peste 200 de kilometri pe oră. Să îi opreşti aici, în mijlocul drumului, la o asemenea viteză, este aproape imposibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri