Foto Trenuri blocate în Suceava, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de apă, nisip și pietriș

Data actualizării: Data publicării:
Trenuri blocate în Suceava, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de apă, nisip și pietriș
Trenuri blocate în Suceava, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de apă, nisip și pietriș. Foto: CFR

Circulaţia feroviară este închisă, miercuri după amiază, între staţiile de cale ferată Pojorâta şi Sadova, în judeţul Suceava, din cauza aluviunilor care au ajuns pe linia ferată. Două trenuri cu sute de persoane au rămas blocate. Judeţul Suceava s-a aflat pentru câteva ore sub avertizare Cod roşu de ploi torenţiale.

ACTUALIZARE 20.00 Linia de cale ferată Pojorâta - Sadova a fost redeschisă miercuri seara la ora 19:40, cu restricţie de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Trenuri blocate în Suceava, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de apă, nisip și pietriș. Foto: CFR
Trenuri blocate în Suceava, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de apă, nisip și pietriș. Foto: CFR

Nu mai sunt călători blocaţi în zonă

ACTUALIZARE 17.50 În urmă cu puțin timp, 300 de călători care erau blocați în trenul care a rămas între Pogorâta și Sadova, în mjlocul pădurii, au fost transportați în gara Pogorâta. Ei au fost comasați în 3 vagoane, care au fost transportate de o locomotivă adusă.

Al doilea tren, cu 150 de pasageri, a ajuns în siguranță în gara Sadova.

În prezent se lucrează pentru degajarea liniei de cale ferată. Dacă această operațiune va fi una de durată, călătorii vor fi duși la destinație cu autocarele.

CFR anunţă că va fi folosită transbordarea auto pe relaţia Pojorâta- Sadova, până la finalizarea operaţiunilor de curăţare a liniei de cale ferată.

”Personalul feroviar al SRCF acţionează în continuare, între staţiile Pojorâta şi Sadova, la km 75+100, pentru curăţarea liniei de cale ferată şi asigurarea condiţiilor de retragere a locomotivei şi a ultimului vagon (gol/fără călători), din compunerea trenului 12823, rămase în linie curentă”, a transmis, miercuri, CFR.

Compania a precizat că intervenţiile la faţa locului fiind de durată, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar, se menţine măsura de transbordare auto, pe relaţia Pojorâta- Sadova si retur, până la finalizarea operaţiunilor de la faţa locului.

ISU Suceava a transmis că niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un tren cu aproximativ 300 de pasageri care se îndrepta către Cluj a rămas blocat între stațiile Pojorâta și Sadova după ce aluviunile au acoperit linia de cale ferată.

Un alt tren Galați-Cluj, în care se aflau circa 150 de pasageri, a fost oprit în stația Sadova.

„Campania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenul 12823 este oprit temporar între stațiile Pojorâta și Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, de asemenea, oprit în stația Sadova”.

În ambele trenuri sunt aproximativ 450 de pasageri. La trenul 12823 a fost trimisă o locomotivă de ajutor, care să tracteze vagoanele până în staţia Pojorâta, de unde călătorii vor fi preluaţi cu microbuze.

Oficialii CFR precizează că reprezentanţii SRCF Iaşi au solicitat intervenţia ISU Suceava pentru eliberarea liniei, garnitura 12823 fiind oprită chiar înaintea zonei acoperite de aluviuni.

Meteorologii au emis, miercuri, avertizare Cod roşu de ploi abundente pentru judeţul Suceava. În urma precipitaţiilor, în dispeceratul pompierilor militari s-au înregistrat mai multe apeluri pe 112, din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc, fiind anunţate inundaţii în gospodării.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri